Vakantie op een camping: de evaluatie

Precies 13.00 uur. We installeren ons aan het zwembad. Wouter is fietsen met opa en vanmorgen mocht Karel mee: 27 km en klimmen had hij opa gevraagd. Toen hij terugkwam was hij afgemat. Er kwam geen tekst meer uit. Dus even afkoelen in het minizwemparadijs. Na veel water en een ijsje komen er verhalen. Over dezelfde weg als gisteren naar hoe heet dat dorp ookal weer pap? En over met 38 km/u in de afdaling…

Vakantie op een camping: de evaluatie

Na 8 dagen (en nachten) in een mobile home (lees plastic huis) op een camping in Zuid-Frankrijk dacht ik vanmorgen dat het tijd is voor een eerste evaluatie. Zo’ n plastic huis is klein, vies en koelt niet af. Hoe koel het ook in de avond wordt, binnen is het vies zweterig warm. De koelkast geeft ook een hoeveelheid warmte af waar je u tegen zegt. Lijkt mij genoeg om het huis in de winter mee te verwarmen. Als je dan ’s avonds nog een eenvoudige doch voedzame maaltijd op tafel tovert, stijgt de temperatuur in de hut naar ongekende hoogten. Kortom slapen is een dikke min. Maar eenmaal opgestaan zijn we de hele dag buiten. Een dikke plus. Dan is het genieten van zwemmen, lekker eten, heerlijke wijn, fietsen, de omgeving enz.

Franse bedden

Over de kwaliteit en formaat bedden klaag ik niet. Dat weet je als je een plastic villa in Frankrijk huurt. Om me heen kijkend bij het zwembad zijn de meeste Fransen echt niet allemaal 1,60 meter en smal. Ik begin me toch af te vragen wanneer die Franse bedmaten aan de realiteit van 2014 worden aangepast?

Airco of geen airco?

Airco leek me bij het boeken echt overdreven maar daar denk ik na 3 nachten slapen hier anders over. Bij het zwembad vernam ik dat de airco goed werkt en de ramen lekker dicht kunnen blijven. Handig voor de muggen. Touche. De muggenbulten die we hier ondanks deet (bijna op) oplopen zijn ongeëvenaard en ontwikkelen zich binnen 24 uur tot lelijke blauw aandoende plekken met een doorsnede van 2 cm minimaal. Van de bijbehorende jeuk word je gek en niet krabben is geen optie. Daar heb je dan later in het zwembad spijt van, chloor bijt lekker uit.
Ramen dicht en airco aan heeft nog een voordeel. Geen bezoek van spinnen en krekels van een formaat dat in China als delicatesse – gefrituurd en wel- op de markt wordt verkocht. Voor het slapen gaan, mogen we dus elke avond in de hele plastic villa op jacht naar deze creaturen. Om ze vakkundig te verwijderen. Op de wensenlijst voor volgende zomervakantie dus airco.

Degustation

Wijn proeven is hier een feest. Mijn vader neemt me op sleeptouw op jacht naar wijnen van beroemde huizen als Gigondas, Vacqueras en ander moois uit deze streek. Met de Tom Tom aan gaan we op stap. Tijdens het rijden doet pa wat hij zelf wil: hij kent de streek op zijn duimpje. Grappig dat Eva dan wel mee mag denken en (hard) praten, maar doen wat ze zegt, doen we niet.
Voor de route maakt het niet uit: die is prachtig. De wijndorpen zijn erg leuk en de enige activiteit die ik er waarneem is eten en drinken met uitzicht op de wijnheuvels.
De eerste cave is groot en commercieel. We proeven wit, rosé en rood en slaan in voor 3 gezinnen. Dan op jacht naar wijn uit de hogere prijsklasse. In een veel kleinere cave treffen we zowaar een Nederlandse sommelier. Hij begint de degustation met een geweldige witte Viognier waar, zo blijkt, maar 3 vaten van geoogst zijn. Met bijbehorende prijs: 39 euro per fles. De gewone Viognier daarna heeft geen kans meer dus door naar de rode wijnen. Die blijken heerlijk. We slaan in voor thuis en krijgen bubbels cadeau. Eens zien of ze de kerst halen.
Bron afbeelding: Flickr

Gepubliceerd door

Ingeborg

Op reis in dit leven, als moeder, als vrouw, als mens, deel ik graag wat ik zoal tegenkom. Op het gebied van eten, werk, reizen, kinderen, wonen in de Vinex en dromen. Leuke en inspirerende dingen & soms ook minder leuke ervaringen.