Arabic food

Impressies uit Abu Dhabi 2012 deel 2

Nou, echt suikervrij eten op reis gaat tot nu toe niet. Dus volgende week weer fijn mijn eigen eetpatroon volgen, lekker rennen en naar yoga. Dat is het mooie aan weggaan: I love to go home!
Er staat een weegschaal in mijn hotelkamer, maar daar ga ik no way op. Volgende week weer.

Mijn eerste zoete koffie in maanden. Bij Starbucks in the mall of the Emirates. Terwijl we worden opgeroepen voor ’t gebed genieten wij van caramel macchiato, een double chocolate muffin en een vierkante donut met chocola. Nix suikervrij! Even zitten gluren hoe je met een niqaab koffie drinkt en nu op zoek naar de hop on hop off bus.

Wat een goed eten vind je in de Arabische keuken: heerlijke houmous bijv. Bij een Libanees restaurant bestelde Abdallah tabouleh en falafel, jammie! Tabouleh is gehakte peterselie met tomaat en ui en kruiden, olie en falafel lijkt wat op bitterballen, maar is van kikkererwten en sesamzaad gemaakt. Zalig.

Supermarkten hier zijn een lust voor ’t oog. Zo netjes en schoon. Alles mooi uitgestald, geen leeg schap te vinden. Misschien omdat er zoveel personeel is. De assistent caissière haalde zelfs mijn boodschappen uit de mand voor me. Om ze daarna weer netjes in te pakken.

Gepubliceerd door

Ingeborg

Op reis in dit leven, als moeder, als vrouw, als mens, deel ik graag wat ik zoal tegenkom. Op het gebied van eten, werk, reizen, kinderen, wonen in de Vinex en dromen. Leuke en inspirerende dingen & soms ook minder leuke ervaringen.