Arabia Cafe Abu Dhabi

Impressies uit Abu Dhabi 2012 deel 4

Ik ben een paar dagen alleen in Abu Dhabi. Op zich helemaal prima, het enige wat ik minder aangenaam vind, is alleen eten. Hala raadde La Brioche aan, tegenover mijn hotel maar dat blijkt een coffee shop met heerlijke taartjes. Nu zit ik in de Blue Line Bar uitkijkend over Abu Dhabi by night. Naast me zie ik 1 etage lager allemaal gesluierde dames zitten, druk pratend te eten en te genieten van sheesha (waterpijp).


Het restaurant is dicht omdat er een verjaardagsfeest wordt gevierd. Kleine meisjes in de mooiste jurken en glitterschoenen rennen achter ballonnen aan. Ik kan kiezen: de bar met het uitzicht of de bar in de mezzanine. Vanavond kies ik de view. Morgen mezzanine? Of roomservice? Voor alles is een eerste keer :).

Morgen ga ik naar de Mall en dan neem ik daar een stevige lunch. Hoef ik ’s avonds niet alleen uit eten. Zaterdag (is hier zondag) lekker naar t strand en mijn boeken uitlezen.
Na 5 dagen Engels praten ga je vanzelf in het Engels denken, grappig.

De hele middag op het strand de buurvrouwen afgeluisterd. Allerlei chitchat over ene Abdallah en leuke dingen doen in Dubai. En een telefoongesprek over een refund en dit alles in prachtig Engels. Aan haar gebruinde huid te zien spendeert ze een hoop tijd op Abu Dhabi Beach gate number 3. De Family Beach zoals het bord zegt.

Ok, in films is het heel gewoon, maar ik had nog nooit roomservice gebeld. Nu ik een paar dagen alleen ben in een hotel in Abu Dhabi leek me dit wel handig. Alleen uit eten vind ik niet echt leuk. Gisteren in het hotel gegeten. Dat was best ok, maar niet je dat. Je bent snel klaar, dat wel. Vanavond dus roomservice en morgen neem een taxi naar het Arabian Café. Best stoer van mezelf dacht ik zo. Zondagavond eet ik weer met Hala en Abdullah. Ik ben vergeten te vragen hoe ’t Libanese restaurant heet waar we gegeten hebben anders ging ik daarheen. Heerlijke shoarma! Met humus, jammie. Daar was een gesluierde (hijab) dame in de hamam ( = wc) die een foto van mij nam. Een vreemde ervaring. Nu weet ik wel hoe het voelt want normaal zet ik graag gesluierde vrouwen op de foto.

Gepubliceerd door

Ingeborg

Op reis in dit leven, als moeder, als vrouw, als mens, deel ik graag wat ik zoal tegenkom. Op het gebied van eten, werk, reizen, kinderen, wonen in de Vinex en dromen. Leuke en inspirerende dingen & soms ook minder leuke ervaringen.