Grand Mosque AUe

Impressies uit Abu Dhabi 2012 deel 5

In de dagen dat ik hier ben, probeer ik een indruk te krijgen van het gewone leven in de Emiraten. Voor zover je in deze omgeving van gewoon kunt spreken. Het is verleidelijk te denken dat vrouwen die een hijab dragen, niet zelfstandig zijn maar dat lijkt hier niet waar. Volgens Hala staat er niets over hijabs en niet mogen zwemmen in bikini in de Koran ( zij kan heel mooi Koran zeggen). Moderne en goed opgeleide vrouwen zoals zij nemen als eerste een vrouw in dienst om het schoonmaakwerk te doen en als er kinderen zijn een nurse of een nanny. Anders kunnen ze zelf niet fatsoenlijk werken. En zo hebben ze ook wat tijd om er zelf leuk uit te zien, tijd besteden aan mooie kleding, mooie nagels & haren enz.


De vrouwen die hier de kinderen en het huis doen zijn vooral Filipijns, zoals de taxichauffeurs veelal uit Bangladesh komen. De dame in de Desigualwinkel in de mall komt uit Indonesië en gaat 1 maand per jaar terug. Hoezo deeltijdbaan en “ik hoef niet te werken” of “wij kunnen het ons veroorloven dat ik thuis blijf”. Hier wordt hard gewerkt om families te onderhouden en vooral om de kinderen te kunnen laten studeren. Toen ik Abdallah vertelde dat mijn kinderen niet hoeven te betalen voor school, viel zijn mond open. Hij moet hard werken om zijn kinderen naar een goede dus private school te sturen. Want publieke scholen zijn niks.

De Arabische man is erg galant, houdt alle deuren open, betaalt alle rekeningen, reserveert restaurants, draagt je tas en brengt je overal naar toe. In zijn jonge jaren moet de man sparen voor het huis om later met zijn bruid in te wonen. En hij geeft de bruid een juwelenset. Geen flauwekul maar een gouden set met diamanten door de bruid uit te kiezen en bestaand uit ring, oorbellen, ketting en bijpassende armband. De bruiloft wordt betaald door de ouders van de man en het verlovingsfeest is voor rekening van de ouders van de bruid. Zo leer ik van mijn Arabische vrienden.

Gepubliceerd door

Ingeborg

Op reis in dit leven, als moeder, als vrouw, als mens, deel ik graag wat ik zoal tegenkom. Op het gebied van eten, werk, reizen, kinderen, wonen in de Vinex en dromen. Leuke en inspirerende dingen & soms ook minder leuke ervaringen.