Impressies uit de UAE uit 2012 deel 1

Op zoek naar reistips voor Dubai en Abu Dhabi, kom ik mijn aantekeningen tegen uit 2012. Die maakte ik tijdens mijn avontuur in mijn eentje naar Abu Dhabi om mijn vriendin Hala te bezoeken. Voor 2018 heb ik mijn zus zo gek gekregen met haar gezin in de meivakantie mee te gaan naar deze stad in de woestijn. Aangezien ze dol is op reizen, vliegen en tijdsverschil en jetlags, hierbij wat voorpret speciaal voor Stella Blom.

“De wachtrij voor de x-ray was lang en bleef lang. Naast ons lopen businessclass-passagiers vlot door en ook de crew is in luttele tellen uit zicht verdwenen. Sinds ik om 8.45h op het vliegveld was werd ik verschillende keren opzij gezet, dan wel geduwd zonder pardon. Zonder uitzondering waren dat grijze 65+’ers. Waarom hebben die altijd haast en dringen ze voor? En waarom kan er geen “excuseer” vanaf of “pardon me”? Dat heeft die generatie er toch bij ons ingeramd?
Achter me hoor ik de stewardess uitleggen welke maaltijd mevrouw gaat krijgen ivm haar dieet. Helemaal niet aangedacht, zou KLM ook suikervrij koken? De snack die we krijgen blijken nootjes, dus dat gaat goed. Uit 2 menu’s kies ik kip in mosterd, jammie. Knap dat het op schoot nog lekker warm is. Ik ben met vlucht KL449 onderweg naar Abu Dhabi. Het blijkt dat we ook naar Muscat vliegen. Nog nooit van gehoord. Het echtpaar naast me is al sinds het instappen druk met elkaar en met het audio/videosysteem. Ik probeer me af te sluiten voor hun druktemakerij.
Buiten zie ik een prachtige oranje rode lucht opdoemen. Grappig want op mijn telefoon is t nog geen 16 uur. Maar ik zit op 10 km hoogte alwaar het -58 graden schijnt te zijn en ergens beneden mij is t geen 15.55 uur maar 3 uur later. Thuis, daar is het 16 uur. En lekker weer: het was strakblauw toen ik afgeleverd werd op Schiphol. Mijn hoofd zegt dat we gaan zakken. Nog 30 minuten en ik zal voet aan de grond zetten in Abu Dhabi. Hier is de lucht ook -bijna- altijd strakblauw. En 25 graden warmer, heerlijk.”

Gepubliceerd door

Ingeborg

Op reis in dit leven, als moeder, als vrouw, als mens, deel ik graag wat ik zoal tegenkom. Op het gebied van eten, werk, reizen, kinderen, wonen in de Vinex en dromen. Leuke en inspirerende dingen & soms ook minder leuke ervaringen.