Interieurvoorstel

Aanstaande woensdag komt de sloper, er is een tijdelijk keukentje boven gemaakt, maar na 3 maanden doorbijten zal het interieur er zo uitzien:

Na 15 jaar in hun huis gewoond te hebben tussen de originele keuken en hun studentspullen, wilde mijn hardloopmaatje nu graag een eigentijdse woonkamer en een luxe moderne keuken. Toen ze hoorde dat ik een opleiding tot interieurarchitect volgde vroeg ze of ik iemand wist. Tuurlijk: iedere week tekende mijn medestudenten en ik badkamers en woonkamers die nooit gerealiseerd zouden worden. Dus stelde ik voor dat ons volgende huiswerk de benedenverdieping van mijn hardloopmaatje zou zijn. De enige die niet enthousiast was, was de docent. Dan maar zonder hem. De meisjes gingen aan de slag en er verschenen prachtige ontwerpen in 2 hoofdrichtingen: de keuken aan de voorkant of de keuken aan de tuinkant.

Interieurvoorstel

Uiteraard was het mooiste en strakste ontwerp nog niet goed genoeg en wij leefden ons uit op de toekomstige  benedenverdieping van mijn hardloopmaatje en haar gezin. Heldere lijnen, aan alle functies was gedacht en op een avond toog ik naar de heer en mevrouw in kwestie. Om tekst en uitleg bij alle voorstellen te geven. Benieuwd naar hun reactie. Dat was een interessante uitwisseling van wonen met beide benen op de vloer en de paradijselijke ideeën van 10 studenten.

En nu is het dan zover. Het slopen zit er op en deze week komt de stucadoor. Boven is een keuken geïmproviseerd en beneden is het steenkoud. Wel fijn voor haar dat het de aanstaande weken lousy winterweer is, dan is het iets minder koud in haar huis. Als straks de keuken is geplaatst, de tegelvloer ligt en de schilder is geweest, ga ik langs om foto’s te maken.

Binnenhuisarchitectuur

Plattegrond

Dit is ‘em: de plattegrond voor het jaren 30 huis dat ik voor mijn examen mocht inrichten. Gewaagde indeling, het hele huis omgegooid voor het thema ClubStyle living. Denk aan Ibiza. En de opdrachtgevers houden van koken en tafelen. Oh ja, money is no issue bij het examen, dat scheelde wel 🙂 In het echte leven is dat ook nog een uitdaging. Nog 7 weken wachten, dan weet ik mijn cijfer. Hier een impressie van wat er in de keuken komt:

Keuken

En dit is het moodboard:

Moodboard

Examen

Dat was lang geleden: examen! Wel leuk eigenlijk. Dus afgelopen zaterdag op naar Ede. In alle vroegte en pracht: -14,5 graad zei de auto en de wereld was wit en bleef wit. Wauw! De lucht werd roze door de zon en boven het kanaal hing mist. Geweldig. Maar goed, in de auto, handschoenen aanhouden en 10 minuten kwijt met krabben om vervolgens met 70 km per uur naar Ede te mogen. Dat was ik vergeten in de planning.

Examenstress

Dus net aan op tijd, geen koffie meer, maar hup de zaal in. Rechtsaf was “Tuin” en linksaf “Binnen”. Linksaf dan maar. Met voor ieder een tafeltje en daarop je examennummer. In een veel te warm hok met een strenge juf. Ze leek zo uit een boek weggelopen of uit een museum. Waar vind je nog zo iemand? Binnen 2 tellen had de hele zaal stress. Best knap. En haar Achterhoekse accent kwam in dit geval mijn concentratie niet ten goede. Wel mijn lachspieren. We mochten ook niet naar de wc. Toen bleek dat we 2,5 uur achtereen aan het werk mochten, stonden er  10 dames tegelijk op voor een wc-bezoek. Tja, daar ging de controle van de juf.

Verder ging het best goed, ik mocht een extra blaadje (van de hulpjuf als de strenge juf niet keek), de vragen waren onbegrijpelijk en met mijn eerste tekening had ik 15 minuten tijd over. Vrij verdacht als je weet dat ik met voorbereiden regelmatig ongeveer 1,5 uur tekort kwam…

En dan kan het wachten beginnen

Na snel een meegebrachte boterham te hebben weggepropt (lunch of wat te drinken was er niet te koop, dus iedereen liep met volle tassen en koelboxen rond), wat frisse sneeuwlucht te hebben opgesnoven op naar deel 2: 2,5 uur tekenen. En ineens geen idee meer hoe ik geacht werd een deur op schaal 1:20 te tekenen. Ik kreeg het nog warmer dan het er al was. Een paar schetsen gaven me niet de spirit terug, wat nu? Laat maar dacht ik. Just do it, dus verder met tekenen, inrichten en kleuren. Ditmaal precies op tijd klaar. Naar ik begreep duurt het 8 weken, ja 8 WEKEN voor we horen wat voor cijfer we hebben. Het is 2012, alles moest op papier, de aantekeningenblaadjes moesten ingeleverd en het duurt 8 weken voordat iemand 4 schetsen bekijkt en 40 mc-vragen na kan kijken. Over 8 weken moet ik al mijn definitieve eindpresentatie inleveren en verdedigen. Voorlopig hoef ik niet voor mijn mailbox te gaan liggen, dat scheelt. Dus nu een studieloze maandag! Komt goed uit want Karel is jarig vandaag en met dit fantastische koude weer  en gesprekken over “komtie er wel of niet?”, de elfstedentocht, haal ik mijn schaatsen uit het vet. Als het over 8 weken lente is geworden verneem ik graag of ik geslaagd ben of niet.

Nail art

Dit is echt hip! Vond ik. Zeker met een bruiloft in het verschiet. En aangezien het lang geleden is dat we zo’n feessie hadden, heb ik besloten helemaal hip te gaan. Kinderen worden uitbesteed, nix op tijd naar huis want de oppas enz of ze staan morgen om half 7 weer aan je bed te rammelen. Mooi niet. Wij gaan feestvieren. Dus toen ik deze nagellak zag bij mijn schoonheidsjuf Sietske was ik verkocht. Afgelopen vrijdag kon ik de paarse versie ophalen en dus gelijk proberen. Even oefenen en dan heb je de slangenachtige print te pakken, echte nail art! Zonder uren in de Bijlmer in een salon stil te moeten zitten.

 

Eva Solo

Wat een beauty niet? Eva solo black. Vandaag gekregen en tot mijn pret heel en wel, vergezeld van superlekkere thee van Betjeman & Barton uit Den Haag.

Net de pouchkinethee gezet, heerlijk. Met dekentje op de bank, thee en een stukje Bonbonbloc puur met nootjes! Het weekend kan beginnen. Hopelijk knap ik nu echt op, want de hele week kwam ik niet verder dan mijn bed 🙁 Er heerst hier in het dorp weer een virus en uiteraard klopt die als eerste bij mij aan.

Afgelopen week bracht ik de ochtend meestal slapend door en tegen half 12 vond ik het mooi geweest. Naar de douche gesleept en dan terug in bed met de flaptop. Even kijken hoe het met de buitenwereld gaat. Ik heb in ieder geval een mooi seminar gemist op ING House. In plaats daarvan ging ik op zoek naar interieurzaken online. Op Twitter kijken naar tips en dat leverde leuke dingen op. Bijv .dat Piet Boon wel op Twitter zit, maar zelf niemand volgt. Nou ja, 1 dan: Youp van ’t Hek. Apart. Een paar sites die ik vanuit mijn bed surfend tegenkwam: Bloesems Blog, Liever en Wonenonline. Genoeg om even zoet mee te zijn en ondertussen is de thee allang op!

 

Kunst. Met een grote K.

Klein maar fijn en groots in schoonheid. Dit is onze aanwinst, binnenkort in de villa te bewonderen! We hebben elkaar afgelopen zaterdag ontmoet. En wel in Amsterdam. Met dank aan M. die thuis op onze kleine liefjes lette. Zonder kinderen (ook met een grote k) naar een kunstbeurs is namelijk veel beter dan met. Realisme 11 in de Passengerterminal: erg leuk en veel mooie dingen gezien. Ook echt lelijke dingen, gelukkig. En grappige en supermooi gemaakte dingen, bijv. borduren op een foto, hoe kom je erop! Of servies kapot schieten en dan een foto maken van het moment van inslag. Ik zag het helemaal voor me. Al met al inspirerend. En toen zagen we om een hoekje hangende beeldjes. Die hadden we al eens gezien en toen waren we er weg van. Nu hingen ze live voor onze neus. Met prijskaartje, titel en nummer en al. We raakten aan de praat met de galeriemedewerkster, heel gezellig. Tot ziens zeiden wij, tot zo, eh tot ziens zei ze. Zij wist het dus al. We waren de volgende stand nog niet voorbij of we waren er al uit. De dame op de trapeze moest het worden. Of ik zelf het stickertje wou plakken. Memorabel moment: mijn eerste “deze is van mij, afblijven, te laat!”- sticker geplakt. Cool! Toen waren we klaar met de beurs. Van teveel impressies ga je scheel zien en aangezien het al half 2 was: tijd voor lunch. Op naar Lloyd Hotel. Dat bleek toch wat ver wandelen en ineens stonden we voor Fifteen. Van Jamie O. Dus naar binnen, want nog nooit geweest, lekker lunchen. Met een heerlijke witte wijn (2 druifjes, Chardonnay en Viognier, prima huwelijk) allerlei antipasti vergezeld van een heerlijk zuurdesembroodje gegeten. Wat een feest. Benieuwd wat volgend weekend brengt…

Wat wil ik nou eigenlijk?

Even denken. Chaos in mijn hoofd. En onrust. Volgens allerlei duiveltjes moet ik nog van alles. Wat staat er zoal op mijn lijssie? De afzuigkap in de keuken stinkt. Daar moet iets vervangen of gesopt. #uitzoekpunt. De weekboodschappenlijst moet geproduceerd. Wat eten we zaterdag, zondag, maandag enz. Hebben we nog gasten? Heb al een week een ontstoken oog, wel of niet de arts bellen?

Wat wil ik nou eigenlijk?

Morgen lekker hardlopen. Maar niet met mijn club, duurt tot 11h en om half 11 komt Sinterbaas per boot in Houten aan. Of toch W. alleen naar de intocht laten gaan? Schoencadeaus regelen. Help! Zou het bijna vergeten. Die ouwe gaat weer zeggen dat iedereen zijn schoen mag zetten. Dan weet ik wel wie er zondagmorgen om 6h aan mijn bed staat… Even onderhandelen wie er zondag mag uitslapen. Verder op de lijst: B. vragen of we 27 november a.s. baby P. mogen bewonderen! Morgen trouwens de woonkamer op zijn kop zetten, muur glad maken en witten. Want volgende week komt de nieuwe bank! Sneak preview @Cocoondesign! Oh ja, geld regelen voor de bank. En de kasten van onze Duitse vrienden. Die willen vast ook geld zien als ze 2 kasten en wat planken en een rugboard van zilver komen monteren.

Goed cadeau voor Sinterklaas verzinnen, cadeau en gedicht voor Sinterklaasfeest op het werk kopen en maken. Wat weet ik eigenlijk van mijn collega? Zorgen dat ik de auto heb op 2 december, anders kom ik never nooit niet op het diner aan. Of niet meer thuis met het OV. Nog afspreken met R. om naar de sauna te gaan. Dat zijn de betere actiepunten. Aan de slag met webshopidee dat ik al anderhalf jaar in mijn hoofd heb. Is dat nog wel een goed idee? Werken aan mijn loopbaan. Keuze maken in 2011. Wat wil ik? Op zoek naar mijn talenten. Waar wil ik werken? Hoeveel uur enz. Wat wil ik eigenlijk? Tja, wat wil ik nou eigenlijk?

Blije maandag

Een mooie tas!Tralala, hier word ik blij van! In het echt is ie mooier natuurlijk, deze tas van Toni Perotti. Een statement. En
een hoop vakken, heerlijk. Afgelopen zaterdag gespot in Utrecht in een ouderwetse lederwarenzaak met een supercollectie handschoenen. Zin om je een dame te voelen? Dan moet je er echt even gaan kijken: Ger Schoen aan de Lijnmarkt. Alles van Laimbock is er en de mooiste vond ik de paarse dames handschoenen. Heel hip. Uiteraard die van glad leer voor nu en de suede met wol gevoerde voor als de winter echt los barst. Wat een luxe.

Blije maandag

Waar ik ook blij van werd: de kinderen waren logeren. Toch heerlijk om 24h even niet in schema’s te denken en je als ongebonden yup te gedragen. Ik voelde me bijna jarig. En de kinderen hadden het ook leuk, die waren met hun neefje naar Duro&Dam.

Vandaag werd ik blij van verse kaas bij de kaasboer! Jammie, wat is dat toch smakelijk. Voor me stonden 2 vrouwen die echte Hollandse kaas wilden. Ze kwamen uit Jordanië, ik riep enthousiast saba al gher (goedendag!) en we raakten aan de praat. Sinds ik in Jordanië ben geweest ben ik fan van Arabische mensen. Ik heb alleen maar super aardige, warme mensen ontmoet en aan mijn week daar bewaar ik geweldige herinneringen. Blij werd ik van de uitnodiging van Hala uit Amman om haar verloving bij te wonen. De wereld is een warm bad! Ik hoorde op de radio dat multicultureel uit is, het heet nu intercultureel. Geef het een naam, ik zou zeggen just do it! Met mensen omgaan that is. De kaasactie eindigde met telefoonnummers en een koffiedate. Want een van de dames woont bij mij om de hoek.

Blij werd ik van ons nieuwe neefje Hugo. Hij is klein en lief! En zo’n pasgeboren gezin, daar word ik altijd emotioneel van.

Blij dat ik een superleuk idee heb voor Wouter voor a.s. 5 december.

Morgen gaat Leonoor voor het eerst naar school. Daar ben ik blij mee! En zij ook. Ze telt al af sinds de zomervakantie en nu is het dan zover.

Blij dat ik mooie witte lelies zag! En die staan nu hier in de vaas te pronken. Blij ook dat ik mooie schetsen voor een bijzettafel heb gemaakt. Eens kijken wat we voor Cocoon kunnen doen! Check the Bellini en je ziet een voorproefje van onze aanwinst die hopelijk eind november ons huis komt verfraaien.

Kortom, een hele blije maandag it is!