Een zaterdagochtend zomaar in januari

Zaterdagochtend half 9. Het is stil in huis. Normaal breng ik dochterlief vroeg naar de manege maar met mijn gebroken pols mag ik niet rijden dus man is de Sjaak. Hij brengt gelijk een goed voornemen in de praktijk en gaat door naar de sportschool. Voor hij het pand verlaat brengt hij me een verse Volkskrant. Wat een feest! Ongestoord als eerste de zaterdageditie lezen. En dat doe ik nu. Lees verder Een zaterdagochtend zomaar in januari

Thuisblijven als vakantie oftewel staycation: een experiment

Deze zomervakantie blijven wij thuis. Niet in de file naar Zuid-Frankrijk of het Gardameer, maar thuis in de Vinex. Thuisblijven als vakantie oftewel staycation: een experiment. Vlak voor dit besluit lees ik deze column in het AD en daar vind je tussen de regels door de spelregels voor een staycation:

Lees verder Thuisblijven als vakantie oftewel staycation: een experiment

Zomervakantie 2016: we blijven thuis

Al jaren rijden we regelmatig langs de pont naar Beusichem. Altijd in de auto op weg naar Wijk bij Duurstede om dochterlief naar haar vriendin te brengen. Een van mijn voornemens voor onze thuisblijfvakantie, ook wel staycation genoemd, was om nu eens dit pontje te nemen naar de overkant van de Lek. Met de fiets welteverstaan. “Net als in Tsjechië he mam?” zei Leonoor.

Lees verder Zomervakantie 2016: we blijven thuis

Lekker wakker liggen in je eigen bed

En toen lag ik wakker. Middernacht, 1 uur, 5 voor 2, bed uit, even plassen, wat water drinken, dit alles in het donker en zo stilletjes mogelijk. Weer terug in bed. Man snurkt (deed ie vroeger niet, what happened?), dus maar eens naar beneden. Daar is het trouwens ook een stuk koeler. Op naar de bank waar ik nog nooit eerder op ben gaan slapen. Na 1 uur op de bank geef ik het ook hier op. 3.55 uur. Weer naar boven. “Mama!” Uit 2 kinderkamers hoor ik hoopvolle zachte stemmen. Dochter een kus, zoonlief een knuffel, nooit geweten dat het ’s nachts zo gezellig is in mijn huis. Ik kom op het idee om bij zoon onderin het stapelbed te gaan liggen. Vindt hij ook gezellig. Best een lekker bed eigenlijk. Om 4.55 houd ik ook dit bed voor gezien. Zoonlief slaapt ondertussen heerlijk verder, maar dochter vraagt om nog een kus (!). Ze belooft me nu echt weer te gaan slapen. Terug naar zolder dan maar waar ik ergens tegen de ochtend (het is ondertussen al licht) toch in slaap val.

Lees verder Lekker wakker liggen in je eigen bed

Verzoeknummers van de basisschool

Vier en een halve maand werk ik nu weer. En nu valt het me pas op hoeveel verzoeknummers er via de mail of per ouderwets papier via de schooltas binnendruppelen van onze basisschool: fiets wel of niet mee, voor het buitengymmen graag oude kleding aan laten trekken, bord en bestek mee, of ik de wc wil komen schoonmaken (zeker geen overbodige luxe), of ik een taart wil bakken voor het lustrum, of ik wil bieden op een kunstwerk door kinderen gemaakt, waarvan de opbrengst naar de school gaat voor goede en leuke dingen voor de kinderen.

 

Lees verder Verzoeknummers van de basisschool

Op de fiets naar je werk anno 2015

11,2 Kilometer is het. Naar mijn nieuwe baan in Utrecht. Met de auto 14,4. Een van mijn dromen was het om op de fiets naar je werk te gaan. Per 1 december a.s. kan ik die droom laten uitkomen. De reacties in mijn omgeving zijn niet allemaal enthousiast. Het regent natuurlijk altijd in Nederland, je haar zit nergens naar bij aankomst en je komt met klotsende oksels aan op je werk.

Lees verder Op de fiets naar je werk anno 2015

Ouderwets parkeren voor gevorderden

Ineens stond ie voor mijn neus. Een parkeermeter. Een echte ouderwetse waar je eindeloos munten in mag gooien. Waar vind je die nog? In Zeist. Vlakbij de Slotlaan. 10 Cent voor 3,1 minuut. Dat bedrag komt vast uit een of andere business case van een gemeenteambtenaar rollen. Een paar weken geleden testte ik voor het eerst Yellowbrick: geweldige en eigentijdse vinding in de vorm van een app. Nooit meer rennen voor de parkeermeter die afloopt maar een creditcardafrekening achteraf per mail.

Lees verder Ouderwets parkeren voor gevorderden

Seats2meet

Lunchtime! Ik zit hier te smullen van heerlijk eten: couscoussalade met zwarte olijven en feta, tomaten, komkommersla en witlofsalade. Zo maar suikervrij. En er is ook brood, kaas en vlees voor wie wil. Geweldig, er is zelfs vegasoep. Volgens mij is ook nog alles biologisch en duurzaam. Tot slot is het gratis. Ra ra waar ben ik?

Seats2meet

Om mijn werkzoekende en thuisleven vorm te geven, kreeg ik de tip om bij Seats2meet te gaan zitten. En te werken. Dus ga ik op deze stralende herfstochtend op weg naar Utrecht CS, op naar Seats2meet. Je moet je tevoren inschrijven en aangeven voor welke kennis mensen bij je terecht kunnen. De routebeschrijving is geen saai Word-document maar een flitsende film. Heel cool, vroeg me wel af of ie ook helder is voor iemand die Utrecht CS en HC niet kent. Waarschijnlijk wel want bij aankomst blijkt het lekker druk. Alle meeting rooms zijn vol. Ik dacht eigenlijk dat hier alleen super hippe en jonge mensen zouden zitten voor wie werken iets totaal anders is dan waar ik mee opgegroeid ben. Aan de gemiddelde leeftijd van de gasten hier te zien valt dat wel mee. Ook mensen van 50 en daarboven hebbben dit concept omarmd.

Omdat mijn hobby verantwoord eten is, neem ik zelf water, banaan en wat studentenhaver mee. De lunch ook meenemen doe ik vandaag niet: mijn tas is al loodzwaar. Als beloning blijkt de lunch geweldig! Van veel sociaal contact en mensen die mijn kennis willen benutten is nog geen sprake, maar voor een eerste keer vind ik dat niet erg. Ik hoor wel veel om me heen en het ene gesprek boeit me niet: oordoppen in. Het gesprek aan de ronde tafel gaat over een project over werk, iets met Mirjam Sterk en iets met een filmmaker. Dat luister ik dus wel af 🙂 Een baan kan ik nog steeds gebruiken. Het gaat over sollicitatiebuddies en jongeren. Want 40+’ers zijn al oververtegenwoordigd. Oei…

Aan S2M zijn voor mij 2 nadelen: het is best rumoerig en de gratis koffie is eh niet lekker. Voor mij als coffeelover is er gelukkig Toomas die super cappucino maakt en als je wilt zelfs met soja. Kun je ook nog kiezen of je soja zonder of met suiker wilt 🙂 Wauw. Tegen het rumoer zet ik mijn witte oordopjes in en zet Radio 1 aan. Nadat ik dat zat ben, word ik lid van Spotify en geniet van afspeellijsten van Armin van B en Facebookvrienden. 1 Ochtend S2M030 en ik ben helemaal bij! Van deze wereld om half 2 hollen naar de trein en het schoolplein, maar donderdag ben ik hier weer, zeker weten.