Versailles

Na 9 uur reizen komen we om 19 uur aan bij Huttopia in Versailles. Ondanks het weer: bewolkt en koud, namelijk 18 graden (in plaats van 30) voelt het als een warm bad. Twee jaar geleden waren we hier ook. Hier treffen we een houten villa in plaats van een plastic villa, is er een houtkachel, met net zoveel hout als je wilt, staat er water koud, zijn de bedden ruim en tot groot plezier van Karel en Leonoor is er een vaatwasser.

Versailles

Als je om 19 uur aankomt kun je nog gewoon brood voor de volgende ochtend bestellen (bij Franceloc heb je dan pech gehad) en er ligt kraakhelder beddengoed en handdoeken klaar. En omdat een Cabane ruimer is dan de plastic villa kan ik wel mijn kleren uitpakken en stoot ik me niet 100 keer per dag. Daar kan ik dan wel best blij van worden.

Op de fiets naar de 17e eeuw

De eerste ochtend huren we fietsen en rijden we via de Rue (of was het Avenue?) de Paris naar Versailles. Een prachtige laan waar je al snel de gouden daken en hekken in de verte ziet opdoemen. Ondertussen fietsen we langs het hotel de police (klinkt toch beter dan politiebureau) en het hotel de ville, een prachtig gebouw. Bij het kasteel zelf dwalen we door de tuinen en ik vraag me af hoe het leven er hier eind 1600 uitzag. Aan het begin van de tuinen kun je een golfkar huren voor 1 uur om door de tuinen te crossen. Karel vindt het een geweldig idee, maar helaas, wij niet. Na 1,5 uur zoeken we onze fietsen op en rijden het dorp Versailles is. Maandag dus veel is dicht, maar de allure en grandeur van weleer is duidelijk aanwezig. We vinden La Place, een crêperie die er erg leuk uitziet en heerlijk eten blijkt te serveren.  Omdat de huurfietsen terug moeten stappen we rond half 3 weer op. De zon is inmiddels doorgebroken dus wagen K&L een duik in het zwembad en Wouter zoekt 2 geschikte bomen voor zijn hangmat.
Morgen de wekker zetten om vroeg met de trein naar Parijs te gaan. We gaan 3,5 uur fietsen met Saskia, een Nederlandse die in Parijs op de fiets gids is en ons morgen langs alle highlights zal laten rijden: Paris by bike! Gisteravond zag Wouter hun folder en met 1 telefoontje en wat geluk kunnen we morgenochtend nog  mee.
Bron afbeelding: Flickr

Gepubliceerd door

Ingeborg

Op reis in dit leven, als moeder, als vrouw, als mens, deel ik graag wat ik zoal tegenkom. Op het gebied van eten, werk, reizen, kinderen, wonen in de Vinex en dromen. Leuke en inspirerende dingen & soms ook minder leuke ervaringen.